Σύστημα Κατάσβεσης για ηλεκτρικούς πίνακες

Ηλεκτρικοί Πίνακες

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ – PRE-ENGINEERED, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ
Μειώνει τους πιο κρίσιμους κινδύνους και προλαμβάνει τα αποτελέσματα ενδεχόμενης πυρκαγιάς, όπως:
Ηλεκτρικοί Πίνακες

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ FIREDETEC®

Τα Συστήματα FireDETEC® χρησιμοποιούν ένα Θερμοευαίσθητο Εύτηκτο Σωλήνα Γραμμικής Ανίχνευσης Θερμότητας ο οποίος είναι υπό Πίεση 16Bar με Αέριο Άζωτο (ή Ατμοσφαιρικό Αέρα) και λιώνει στους 110ºC ενεργοποιώντας το Σύστημα. Το σύστημα ανίχνευσης είναι πολύ ευέλικτο στην εγκατάσταση, αποτελεσματικό στην κάλυψη του ευαίσθητου χώρου που πρέπει να προστατευθεί και πιο οικονομικό έναντι εναλλακτικών συστημάτων με μηχανικά ή ηλεκτρονικά συστήματα ανίχνευσης.

1. Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση απευθείας στο εσωτερικό των ηλεκτρικών πινάκων:
Η εύκαμπτη σωλήνωση – αισθητήρας εγκαθίσταται εύκολα απευθείας ανάμεσα στα καλώδια και τα κυκλώματα του πίνακα. Όταν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα, ο σωλήνας συμπιέζεται με ξηρό άζωτο στα 16 bar. Μόλις επέλθει η θερμοκρασία ενεργοποίησης ο σωλήνας λιώνει και η πτώση της πίεσης ενεργοποιεί το σύστημα.

2. Η έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιάς:
Η θερμότητα της πυρκαγιάς προκαλεί αύξηση πίεσης στο εσωτερικό του σωλήνα ο οποίος λιώνει περίπου στους 110ºC).

3. Άμεση κατάσβεση:
Η ξαφνική πτώση πίεσης του σωλήνα ενεργοποιεί την ειδική βαλβίδα διαφορικής πίεσης και αμέσως απελευθερώνεται το κατασβεστικό υλικό (CO2 ή FM-200) σε όλο τον πίνακα. Η πυρκαγιά καταστέλλεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την εμφάνιση της, ελαχιστοποιώντας τις ζημιές του πίνακα.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ UL & FM

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

To Βασικό Σύστημα Αποτελείται από:

Xαλύβδινες Φιάλες Υψηλής Πίεσης, χωρίς ραφή διαφόρων χωριτικοτήτων με ηλεκτροστατική βαφή κόκκινη με μαύρο – γκρι – πράσινο λαιμό.

Οι φιάλες είναι πιστοποιημένες κατά την 99/36 ΕC και ΕΝ 1964 – 1 (π).

Κλείστρο πνευματικό – χειροκίνητο με δυνατότητα τοποθέτησης πυροκροτητή. Είναι επίσης δυνατή η τοποθέτηση κλείστρου ενεργοποιημένου ηλεκτρικά ανάλογα με την απαίτηση του χρήστη.Χαλύβδινη φιάλη πιλότο χωρητικότητας 3 λίτρων, πλήρης αζώτου, με κλείστρο χειροκίνητο με πυροκροτητή ή κλείστρο ενεργοποιούμενο ηλεκτρικά ανάλογα με την απαίτηση του χρήστη (πιλότος χρησιμοποιείται όταν ο αριθμός των φιαλών είναι από δυο και άνω). Η φιάλη είναι πιστοποιημένη κατά CE σύμφωνα με 97/23/ EC από TUV(CE0036).

Συλλέκτη υψηλής πίεσης, 300bar, γαλβανιζέ διαμέτρου ανάλογα με τον αριθμό των φιαλών από 11/4” έως 3”, με εισόδους 3/4” και έξοδο ανάλογα από 3/4” έως 3”. Ο συλλέκτης συνοδεύεται από ανεπίστροφες βαλβίδες 3/4” – 3/4” και βάσεις στήριξης του στον τοίχο.

Επίσης Διατίθενται: Βάσεις στήριξης φιαλών και πιλότου, σωληνώσεις υψηλής πίεσης για τη σύνδεση του πιλότου με τις φιάλες μεταξύ τους και των φιαλών με τον συλλέκτη, ακροφύσια διαφόρων διαστάσεων ανάλογα με την σχετική μελέτη.

Scroll to Top